Društvo

POŠTA CG: Zvezdana Gojković pobjednica takmičenja za najljepše pismo

Učenica OŠ "Oktoih" iz Podgorice, Zvezdana Gojković, pobjednica je Takmičenja za najljepše pismo koje Pošta Crne Gore organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, saopšteno je Portalu Analitika iz te kompanije.
POŠTA CG: Zvezdana Gojković pobjednica takmičenja za najljepše pismo
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom ovogodišnjeg takmičenja na temu "Pišite nam o svijetu u kojem želite da rastete", na Poštinu adresu pristiglo je 160 pisama koja su ocijenjena kao najbolja na nivou škola. Najbolji rad na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo - navode iz podgoričke kompanije.

U saopštenju se navodi da je komisija Ministarstva prosvjete, koja bira najuspješnije radove pristigle na takmičenje, odlučila je da drugo mjesto pripadne učenici OŠ "Maksim Gorki" iz Podgorice, Vanji Đurđevac, treće mjesto osvojio je učenik OŠ "Vuk Karadžić" iz Podgorice je Sava Mirković, dok je specijalna nagrada pripala učeniku OŠ "Ilija Kišić" iz Zelenike Feđi Đuroviću. Takođe se navodi da je ista komisija posebno pohvalila autore šest pisama: Milenu Mrđenović (OŠ "Sutjeska", Podgorica), Simonu Jovanović (OŠ "Sutjeska", Podgorica), Aleksu Vukovića (OŠ "Mileva Lajović-Lalatović", Nikšić), Darju Miljanić (OŠ "Oktoih", Podgorica), Milicu Ašanin (OŠ "Milorad Musa Burzan", Podgorica) i Aleksu Tovjanina (OŠ "Maksim Gorki", Podgorica).

- Pošta Crne Gore obezbijedila je nagrade za autore najboljih pisama. Prvonagrađeni će dobiti lap-top računar, drugonagrađeni tablet računar, autor koji je osvojio treće mjesto biće nagrađen mobilnim telefonom. Tradicionalno, Pošta uručuje i posebnu, četvrtu nagradu – biciklo. Nagrade i pohvale autorima najuspješnijih pisama Pošta Crne Gore tradicionalno uručuje 9. oktobra, na Svjetski dan pošte. Nacionalno takmičenje za najljepše pismo segment je međunarodnog takmičenja koje već 44 godine realizuje Svjetski poštanski savez - navode iz Pošte Crne Gore.

Portal Analitika