Rukomet

Kankaraš: Osjećam se kao pravi Crnogorac

Sa tri odrađena treninga u ,,Morači“, crnogorski rukometaši juče su otputovali u Beograd, odakle danas lete za Tel Aviv, đe ih sjutra očekuje meč sa Izraelom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Kankaraš: Osjećam se kao pravi Crnogorac
Portal AnalitikaIzvor

,,Lavovi“ će u cetvrtak izaći na teren sa dva debitanta - golmanom Radivojem Ristanovićem i pivotom Brankom Kankarašem. Čuvaru mreže Balingena ovo je prva akcija sa našim
nacionalnom timom, dok je član turskog Mersina bio na prethodnim okupljanjima, ali zbog procesa dobijanja pasoša nije bio u prilici da obuče crveni dres. Želja će mu se sada konačno ostvariti.

- Siguran sam da će to biti poseban datum za mene. Ne znam koliko se zna, ali moj otac je iz Nikšića, ovdje sam proveo dosta vremena i zaista se osjećam kao pravi Crnogorac. Nadam se da ću uspjeti da pomognem reprezentaciji da napravi korak dalje ka Evropskom prvenstvu - rekao je Kankaraš uoči jučerašnjeg treninga.

Dvomeč sa Izraelom za crnogorske rukometaše je od krucijalnog značaja. ,,Crveni“ su favoriti, ali to ne znači da ih očekuje lak posao. Naprotiv. O tome svjedoči i igra narednog rivala naše selekcije u prethodna dva kola.

- Sigurno da je Izrael ozbiljna ekipa, što je pokazao u utakmici sa Srbijom kod kuće. Protiv Islanda u gostima su se držali do 40. minuta, onda im je golman dobio crveni karton i malo su posustali. Mislim da prevashodno sa našom prepoznatljivom igrom u odbrani možemo da napravimo povoljan rezultat, a to su dvije pobjede. Onda bismo, uz Božju pomoć, pitanje prolaza rješavali na našem terenu protiv Srbije. Ta pobjeda bi nam donijela Evropsko prvenstvo koje ova generacija zaslužuje - rekao je Kankaraš.

Dvije pobjede nad Izraelom bi mladoj ekipi ,,ubrizgale“ samopouzdanje, tim prije što bi znali da sve zavisi od njih.

- Bilo bi nam mnogo lakše. Nadam se da možemo da dobijemo Srbiju kod kuće, što da ne, a onda protiv Islanda da odigramo rasterećeno, steknemo samopouzdanje i odemo na Evropsko prvenstvo. Ovo je fantastićna generacija i zaslužuje da se nađe u Poljskoj - podvukao je Kankaraš.

nakon sjutrašnjeg duela, Crna Gora i Izrael će u neđelju u Baru odigrati meč četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rukometni savez Crne Gore odlučio je da ulaznica za meč u ,,Topolici“ košta tri eura. Utakmica će početi u 20 časova. Planirano je da ,,crveni“ i posljednji meč kod kuce u ovim kvaliikacijama, sa Srbijom 10. juna, odigraju u Baru.

Portal Analitika