Košarka

NBA: Hjuston u polufinalu, brejk Sparsa

Hjuston Rokitsi eliminisali su Dalas Meverikse i plasirali se u polufinale Zapada (4:1), dok su San Antonio Sparsi napravili novi brejk protiv Klipersa (3:2).
NBA: Hjuston u polufinalu, brejk Sparsa
Portal AnalitikaIzvor

Hjuston je u svom 'Tojota Centru' zabilježio prvu pobjedu u plej-of seriji poslije šest godina, a do trijumfa ga je predvodio Džejms Harden sa 28 poena – 103:94. Veliku podršku Harden je imao od strane Dvajta Hauarda, pošto je 'Supermen' dodao 18 poena i fenomenalnih 19 skokova, kao i četiri ukradene lopte. Šampionima iz 2011. godine nijesu pomogle ni činjenice da su Monta Elis i Dirk Novicki zajedno ubacili 47 poena. Nemac je ubacio 22 poena i pokupio 14 lopti, s druge strane, Elis je ubacio tri poena više.

Aktuelni šampion je u Los Anđelesu na brejk odgovorio brejkom, ponovo je sjajan bio Tim Dankan sa 21 poenom i 11 skokova, pa će Sparsi imati 'meč loptu' na domaćem terenu – 111:107. Pratio ga je Kavaj Lenard sa 18 poena i devet skokova, Toni Parker dodao je 13, isto koliko i rezervista Peti Mils. U poraženom timu ponovo je fenomenalan bio Blejk Grifin sa 30 poena, 14 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Džordan je pored 14 uhvaćenih lopti dodao i 21 poen, dok je Kris Pol upisao koš manje.

Portal Analitika