Društvo

Svjetski dan plesa ispred „Delte“

Plesna škola „Dream“ sjutra će, povodom 29. aprila, Svjetskog dana plesa, organizovati manifestaciju na platou ispred „Delte“ u Podgorici. Proslava Svjetskog dana plesa počinje u 16 sati, a u programu će učestvovati brojne trupe kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.
Svjetski dan plesa ispred „Delte“
Portal AnalitikaIzvor

- Mi već četvrtu godinu organizujemo ovu manifestaciju. Posjetioci će moći da uživaju u različitim plesnim koreografijama, a svoje umijeće pokazaće vrsni plesači iz Crne Gore i okruženja – kazala je za Portal Analitika osnivačica plesne škole „Dream“ i koreografkinja.

Svjetski dan plesa obilježava se na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea.

- Osnovna ideja je da tog dana podsjetimo javnost na ples kao umjetnički oblik izražavanja u koji prevazilazi sve razlike. Ples prevazilazi političke, nacionalne, kulturne, etničke prepreke – kaže Živković.

Za posjetioce i učesnike pripremljeni su slatkiši i sladoledi, kao i vaučeri za besplatnu mjesečnu članarinu u Plesnoj školi „Dream“.

K. K.

Portal Analitika