Vaterpolo

PRVA LIGA: Budva u zanimljivom duelu savladala Primorac

Vaterpolisti Budve u derbiju 4. kola prvenstva Crne Gore savladali su u Kotoru ekipu Primorca 7:6. Budvani imaju četiri boda više od Primorca, i nalaze se na korak od finala.
PRVA LIGA: Budva u zanimljivom duelu savladala Primorac
Portal AnalitikaIzvor

U prvoj četvrtini vidjeli smo samo jedan gol, na tri minuta do kraja pogodio je Radunović za vođstvo Budve. Prije toga Mitrović nije realizovao peterac za goste. Krenulo se jako I u nastavku, a Budvani su do 2:0 došli nakon tri ipo minuta igre sa peterca a strijelac je bio Đurđić. Dva minuta kasnije Kriještorac je iskoristio situaciju sa igračem više i smanjio na 1:2. No, Radunović je svojim drugim golom vratio na +2, a u samom finišu Đurđić je pogodio za 4:1.

Nakon pet minuta igre u trećoj dionici, domaćin je golovima Radonjića i Bulatovića smanjio na 3:4, a veliku priliku za izjednačenje imao je Saveljić, ali je odlično reagovao Kralj. Primorac ba 11 sekundi do kraja četvrtine golom Krivokapića dolazi do izjednačenja, 4:4. Na startu posljednje četvrtine Đurđić je sa igračem više pogodio za 4:5, a na nešto manje od pet minuta do kraja meča Saveljić je pogodio za 5:5. Nakon greške igrača Primorca, Budvani su došli do lopte, Ćetković je pogodio za novo vođstvo, vrlo brzo i Vukmirović je bio strijelac za 5:7.

PRIMORAC – BUDVA 6:7 (0:1, 1:3, 3:0, 2:3)

Kotor, bazen Nikša Bućin, sudije: Ivanovski, Obradović, Igrač više: Primroac 12 (4), Budva 6 (2), Peterci: Primorac 0 (0), Budva 2 (1)

Primorac: U. Brguljan, Celatis, Bulatović 1, Kriještorac, Todorović, M. Brguljan, Latković, Radonjić 2, Matković, Krivokapić 2, Vukasović, Perović, Saveljić 1, Andrović.

Budva: Kralj, Radunović 2, Savo Ćetković, Đurđić 3, Petar Ćetković 1, Kovačević, Vujašević, Vukmirović 1, Tenžera, Murišić, Radanović, Franeta, Mitrović, Konatar.

KOMPLETNU STATISTIKU MEČA MOŽETE POGLEDATI NA SAJTU SAVEZA WWW.WPOLO.ME

Srijeda:

19:00h Cattaro – Jadran HN

Tabela:
1. Jadran HN 3 – 12
2. Budva 4 – 9
3. Primorac 4 – 5
4. Cattaro 4 – 0

Portal Analitika