Fudbal

Glavni grad: Klub sam odlučuje o organizaciji i takmičenju

Gradska uprava Podgorice nije se miješala u stručnu i profesionalnu dimenziju funkcionisanja fudbalskog kluba Budućnost, jer po Statutu to pravo pripada rukovodstvu, menadžmentu i stručnom štabu, koji samostalno odlučuju o organizaciji i takmičenju, saopšteno je iz biroa Glavnog grada.
Glavni grad: Klub sam odlučuje o organizaciji i takmičenju
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da sve vrijeme unazad Fudbalskom klubu Budućnost nije izostala podrška Glavnog grada ni u jednom segmentu.

"Na svaki zahtjev kluba reagovali smo pravovremeno i u skladu sa budžetskim projekcijama. Uprava Glavnog grada je informisana o problemima u akcionarskom društvu Budućnost i prema svim dešavanjima u Klubu se odnosi na odgovoran način i u okviru svojih nadležnosti preduzima adekvatne mjere kako bi doprinijela rješavanju aktuelnih problema", piše u saopštenju.

Navodi se da problemi nastali u bilo kom segmentu funkcionisanja Kluba ne utiču stimulativno na igrački kadar da ostvaruje željene rezultate.

"Kako bi Budućnost mogla u narednom periodu normalno da funkcioniše i postiže dobre rezultate, i na sportskom i finansijskom planu, gradska uprava smatra da je nedopustivo da se ovakvi i slični problemi dešavaju", piše u saopštenju.

Gradska uprava podsjeća da je to klub koji je orzanizovan u skladu sa Zakonom o sportu kao privredno društvo i da ima najbolje uslove za rad, kao i dobru finansijsku potporu i u Gradu i u drugim privrednim subjektima.

Najavljeno je da će Glavni grad kao većinski vlasnik na prvoj narednoj sjednici Skupštine predložiti predstavnike u novoj Skupštini akcionara kluba i nakon toga pristupiti konstituisanju Upravnog odbora i menađžmenta Kluba.

"Vjerujemo da nastala situacija neće ugroziti sportske ambicije igrača Budućnosti već da će, saglasno njihovim nespornim sportskim kvalitetima ostvariti dobar plasmana u Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore", piše u saopštenju iz PG biroa.

(Mina)

Portal Analitika