Politika

KRIVOKAPIĆ: Popravili neke greške iz prošlosti

Zemlje regiona su uspjele da poprave neke greške iz prošlosti, kazao je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić na otvaranju Cetinjskog parlamentarnog foruma, navodeći da se nada da će vrijeme bezumlja zamijeniti period pune sigurnosti.
KRIVOKAPIĆ: Popravili neke greške iz prošlosti
Portal AnalitikaIzvor

„Ovim susretima ojačavamo, i razmjenom iskustava jedni druge bodrimo, i omugućujemo da region sve bolje odrađuje svoju istorijsku ulogu. Da se vrijeme bezumlja zamijeni vremenom pune sigurnosti naših zemalja u Evropskoj uniji“, rekao je on.

Krivokapić smatra da su zemlje regiona uspjele da poprave neke greške iz prošlosti.

„Iako smo griješili u prethodnoj deceniji u ovoj smo uspjeli da popravimo ono što je vrijeme zla odnijelo“, kazao je predsjednik parlamenta.

Cetinjski parlamentarni forum (CPF) „Ljudska prava i rodna ravnopravnost u sektoru bezbjednosti u odbrane“, koji organizuje Skupština u saradnji sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori, počeo je danas u Vladinom domu na Cetinju.

Teme sedamnaestog CPF su ljudska prava i osnovne slobode za pripadnike bezbjednosnih i oružanih snaga, rodna ravnopravnost i upravljanje sektorom bezbjednosti i njegova reforma, zakonodavni i institucionalni okvir, obuke iz oblasti ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u praksi, saopšteno je iz Skupštine. (Portal RTCG)

Portal Analitika