Društvo

Tužilaštvo sjutra odlučuje o podizanju optužnice protiv ljekara

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju sjutra će saopštiti da li će biti podignute optužnice protiv troje osumnjičenih ljekara zbog infekcije petoro beba u bjelopoljskoj bolnici u novembru prošle godine, od kojih je jedna preminula, piše Dan.
Tužilaštvo sjutra odlučuje o podizanju optužnice protiv ljekara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović rekao je za Dan da će na sjutrašnjoj konferenciji u tužilaštvu biti saopštene sve pojedinosti o tom slučaju, jer su stigle i dopune vještačenja uzoraka iz bolnice, koje su rađene na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Bivši načelnik Odjeljenja za ginekologiju Zvonko Puletić, koji je smijenjen nakon otkrivanja infekcije, vratio se na posao prije dva dana iako je iz menadžmenta bolnice saopšteno da će on i dvoje osumnjičenih ljekara biti na odmoru do eventualnog podizanja optužnice.

Puletić, bivši direktor bolnice Tomisalv Jeremić i smijenjena načelnica Odjeljenja za neonatologiju Haka Tahirović osumnjičeni su za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Oni su se nakon puštanju iz pritivora vratili na posao, ali je manadžment nakon višednevnog štrajka glađu rodtelja beba, ali i posjete novog ministra Budimira Šegrta, odlučio da ih pošalje na odmor.

Sjutra bi trebalo da budu saopšteni i detalji vještačenja povodom hapšenja doktora Duška Miladinovića kao i detalji slučaja smrti porodilje iz Rožaja.

Portal Analitika