Abiznis

IVANOVIĆ: Još u novembru smo tražili dokumenta o SSCG

Specijalna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović kazala je Pobjedi da su krajem novembra prošle godine zahtijevali od Uprave policije da preduzmu određene radnje na pribavljanju dokumentacije i provjere navoda iz revizorskog izvještaja o poslovanju Saveza sindikata Crne Gore od kraja 2013. do početka 2015. godine, ali da još nijesu dobili tražene informacije.
IVANOVIĆ: Još u novembru smo tražili dokumenta o SSCG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tužiteljka Ivanović je, u odgovorima na pitanja Pobjede, potvrdila da je generalni sekretar SSCG Marko Nikčević 16. oktobra prošle godine podnio Vrhovnom državnom tužilaštvu ,,Inicijativu za procesuiranje zakonom propisanih postupaka protiv NN lica zbog finansijskog deficita u budžetu SSCG od dva miliona eura“.

- Uz Inicijativu je priložen izvještaj Društva za reviziju i konsalting ,,REVIKO“ d.o.o. Podgorica o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za period novembar 2013. do 1. januara ove godine. Nakon toga, 24. novembra prošle godine tužilaštvo je od Uprave policije zahtijevalo prikupljanje potrebnih obavještenja, te naložilo policiji preduzimanje tačno određenih radnji radi pribavljanja relevantne dokumentacije i provjere navoda iz dostavljenog revizorskog izvještaja u cilju utvrđivanja postojanja osnovane sumnje da je određeno lice izvršilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Još nijesmo dobili tražene informacije - kazala je tužiteljka Ivanović Pobjedi.

 

Portal Analitika