Fudbal

Bornmut u Premijer ligi poslije 125 godina!

Fudbaleri Bornmuta pobijedili su Bolton sa 3:0, u pretposljednjem kolu Čempionšipa i tako praktično obezbiedili Premijer ligu.
Bornmut u Premijer ligi poslije 125 godina!
Portal AnalitikaIzvor

Bornmut sada ima 87 bodova, tri više od Midlzbroa, ali i za čak 19 golova bolju gol razliku. To znači da bi samo čudo moglo da donese preokret u posljednjem kolu, pa će ekipa Bornmuta prvi put u svojoj 125-godišnjoj istoriji igrati u najvišem rangu engleskog takmičenja.

Mark Pjug postigao je prvi gol u 39. minutu, Met Riči je pogodio za 2:0 u 44, a pobjedu je overio Kalum Vilson u 78. minutu utakmice. 

Bornmut će direktno u Premijer ligu zajedno sa Votfordom Slaviše Jokanovića, ali još uvijek nije poznato ko će biti šampion Čempionšipa, pošto kolo prije kraja Bornmut ima bod manje od Votforda. Bornmut u posljednjem kolu gostuje Barnsliju, dok Votford dočekuje Šefild Venzdej. 

Nije poznato još uvijek ni koje četiri ekipe će u plej-of. Midlzbro (84) je siguran, kao i Norič (83), dok će se za preostala dva mjesta boriti Ipsvič (78), Derbi (77), Brentford (75) i Vulverhempton (75).

Portal Analitika