Društvo

UCG: Obilježavanje godišnjice osnivanja Univerziteta

Godišnjica osnivanja Univerziteta Crne Gore (UCG) biće ove godine obilježena nizom događaja od 29. aprila do 8. maja.
UCG: Obilježavanje godišnjice osnivanja Univerziteta
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz UCG, u srijedu, 29. aprila, na dan osnivanja Univerziteta, u Rektoratu će biti održan Univezitetski forum, debata o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava visoko obrazovanje u regionu.

U debati će učestvovati rektori univerziteta i eksperti za visoko obrazovanje iz zemalja regiona, a glavna tema okupljanja odnosi se na izazove očuvanja i monitoring kvaliteta obrazovanja.

„Univerzitetski forum koji će se održati u srijedu prvi je u nizu akademskih debata koje će Univerzitet ubuduće organizovati na različite aktuelne teme. U srijedu će početi i Dani sporta UCG – studentsko takmičenje u fudbalu, koje traje do 6. maja“, kaže se u saopštenju.

Događaj organizuje Studentski parlament UCG, a takmičenje predstavlja priliku za bolju interakciju među studentima, promociju zdravih stilova života i sportskog aktivizma.

„U utorak, 5. maja, na UCG biće promovisani doktori nauka koji su u prethodnoj godini odbranili doktorske teze. Ovoj akademskoj svečanosti prisustvovaće i njihovi mentori, koji će predstaviti teme i rezultate odbranjenih disertacija“, navodi se u saopštenju UCG.

Osim promocije doktora nauka, najboljim studentima Univerziteta u prethodnoj godini biće dodijeljena Plaketa, najprestižnija nagrada Univerziteta za ostvarene rezultate tokom studija.

Akademski park, akcija zasađivanja stabala u univerzitetskom kampusu, biće održana u četvrtak, 7. maja.

U akciji oplemenjivanja univerzitetskog parka i podrške očuvanju životne sredine učestvovaće studenti, profesori, istaknute javne ličnosti i članovi diplomatskog kora.

8. maja u Rektoratu će biti održana interaktivna debata „Kreativne industrije i održivost: uloga sektora u promjeni svijesti“.

„Predstavnici Univerziteta, sektora kreativnih industrija, civilnog sektora i javne uprave govoriće o ulozi kreativnih industrija u ekonomiji i edukaciji za održivo i „zeleno“ razmišljanje i ponašanje. Događaj organizuju Rektorat, Arhitektonski fakultet, British Council i Green Culture Network“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika