Ostalo

Furtula i Rakočević na pripremama u Baru

Crnogorski atletičari Danijel Furtula i Kristina Rakočević pripreme će nastaviti u Baru, saopšteno je iz Atletskog saveza.
Furtula i Rakočević na pripremama u Baru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će se Furtula, nakon odrađenih 15 dana u Medulinu, u Baru pripremati u pratnji trenera Danila Krtinića i srpske reprenzetatitvke Dragane Tomašević.

Krtinić je kazao da su svi zacrtani planovi i programi zahvaljujući podršci Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) uspješno realizovani.

"Furtula je dao sve od sebe, da se što uspješnije pripremimo za ovogodišnju važnu atletsku sezonu. Očekuju nas brojna takmičenja u maju i junu, gdje vjerujemo u nove rekorde. Naravno u Bar stižemo sa priprema iz Medulina i već 1. maja Furtula će imati prvo zvanično takmičenje ove sezone u bacanju diska na međunarodnom atletskom mitingu. Dan kasnije ima nastup na međunarodnom mitingu u Zagrebu", rekao je Krtinić.

Rakočević će, nakon dominatnog trijumfa u Draževini, u Baru realizovati pete pripreme u dosadašnjem dijelu sezone.

"Težiste u radu dali smo disku, gdje nas očekuje i prvomajski atletski miting u Baru. Radimo planski, kako bi Kristina što spremnije dočekala 10. Svjetsko prvenstvo za mlađe juniorke u Kalju-Kolumbija koje će biti održano od 15. do 19. jula", kazao je trener crnogorske rekorderke Marko Ristić.

Portal Analitika