Abiznis

UDG: Takmičenje srednjoškolaca regiona u preduzetničkim vještinama

Univerzitet Donja Gorica poziva medije da isprate takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim vještinama „Poslovni izazov zapadnog Balkana” na kome će učestvovati 80 učenika iz četiri zemlje zapadnog Balkana – Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Podijeljeni u 20 mješovitih timova sastavljenih od po 4 predstavnika svake zemlje, srednjoškolci će imati zadatak da odgovore na postavljeni „izazov” i kreiraju biznis plan i prezentaciju. Na raspolaganju će imati samo informacije koje mogu da pronađu na internetu ali i savjete koje će im davati poslovni volonteri sa Univerziteta Donja Gorica. Na kraju trećeg dana takmičenja, timovi će svoje ideje predstaviti članovima žirija i publici".
UDG: Takmičenje srednjoškolaca regiona u preduzetničkim vještinama
Portal AnalitikaIzvor

Ovo takmičenje se organizuje već treću godinu za redom, a poslje Beograda i Sarajeva, ove godine gradovi domaćini su Bečići i Podgorica. Cilj je da se učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno, budu preduzimljivi i svoje ideje sprovedu u djelo. Takođe, takmičenje ističe važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriji zapadnog Balkana i budi svijest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz saradnju sa Balkanskim fondom za demokratiju, Američkom agencijom za međunarodni razvoj, Univerzitetom Donja Gorica, Socio-ekonomskim centrom, Omladinskom informativnom agencijom i udrugom Inicijativa.

„Dostignuća mladih u Srbiji“ je jedna od nacionalnih organizacija u okviru globalne mreže programa preduzetničkog obrazovanja Junior Achievement Worldwide, nastale 1919. godine u SAD a danas sačinjene od 121 članice sa svih kontinenata. Misija organizacije je priprema i inspirisanje učenika osnovnih i srednjih škola za život i rad u savremenom svetu kroz implementaciju obrazovnih programa iz oblasti preduzetništva, poslovanja i finansijske pismenosti.

 

Program takmičenja:

 

subota, 25. april  (hotel Mediteran, Bečići)
20:00                    Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje „izazova“

nedelja, 26.april  (hotel Mediteran, Bečići) 
10:00  –  19:00   Rad učeničkih timova

ponedeljak, 27. april  (Univerzitet Donja Gorica, Podgorica)
12:00 – 12:30     Obraćanje govornika
12:30 – 14:30     Prezentacije biznis planova učeničkih timova  

14.30 – 16:00     Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
16:00 – 16:30     Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

 

Portal Analitika