Crna hronika

U Beranama oduzeto skoro kilogram skanka i heroin, u Podgorici kokain i pištolji

Službenici Uprave policije MUP-a su prethodna dva dana u Beranama i Podgorici pronašli i zaplijenili skoro kilogram skanka, osam grama heroina, dvije kesice sa kokainom i dva pištolja. S tim u vezi, uhapšen je Dario Drašković (29) iz Berana, dok su dvije osobe prekršajno procesuirane.
U Beranama oduzeto skoro kilogram skanka i heroin, u Podgorici kokain i pištolji
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici ove Grupe i Interventne jedinice Centra bezbjednosti Berane su prethodno prilikom pretresa stana koji Drašković koristi u Beranama, pronašli i oduzeli materije za koje se sumnja da su opojne droge, a koje su bile sakrivene na više mjesta u stanu, i to oko 930 grama skanka i osam grama heroina. Takođe su pronađene i oduzete dvije vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja – Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, 24. aprila uhapsili Daria Draškovića (29) iz Berana.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Drašković imao namjeru da pronađenu drogu stavi u promet.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, a osumnjičeni Dario Drašković je, uz krivičnu prijavu, priveden zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je pronađena droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u noći između 24. i 25. aprila izvršili raciju u ugostiteljskim objektima u centru grada.

"Zamjenik osnovnog državnog tužioca se izjasnio da se pištolji upute Forenzičkom centru radi vještačenja, dok se Zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici izjasnio da u slučaju pronalaska kesica sa kokainom kod navedenog ženskog i muškog lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju", ističu u Upravi policije.

Pišolji su izuzeti a kesice sa kokainom oduzete od osoba kod kojih su pronađene.

O događajima su obaviješteni nadležni tužioci.

"Racijom koju su službenici Interventne jedinice izvršili u UO „Velvet“ pronađena su dva odbačena pištolja – jedan u toaletu a drugi u korpi za kišobrane. U novčaniku M.S. (19) iz Pljevalja, nastanjene u Podgorici, pronađena je PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. U ugostiteljskom objektu "Buda bar“ je tokom racije kod M.P. (30) iz Podgorice takođe pronađena kesica sa materijom za koju se sumnja da je kokain", kazali su u Upravi policije.

Shodno tome, dodaju, službenici CB Podgorica će protiv M.S. i M.P. Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

foto: Ilustracija (Tanjug)

 

Portal Analitika