Fudbal

Građani odustali od Klopa, meta Macari

Navijači su priželjkivali Jirgena Klopa, ali harizmatični njemački strateg nije impresioniran Premijer ligom. Stoga bi umjesto Manuela Pelegrinija dirigentsku palicu na Etihadu mogao da preuzme Valter Macari, bivši trener Intera i Napolija.
Građani odustali od Klopa, meta Macari
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni stručnjak je naime fotografisan na tribinama tokom utakmice Građana sa Aston Vilom (3:2) što su mediji na Apeninima odmah protumačili kao dokaz da su pregovori već otpočeli.

Macari se nije oglašavao, ali s obzirom na to da je bez posla od 14. novembra 2014. kada ga je uprava Intera smijenila i na njegovo mjesto dovela baš bivšeg trenera Sitija Roberta Mančinija, jasno je da je na raspolaganju. A s obzirom na to da mu je taj otkaz bio prvi i jedini u 14 godina dugoj trenerskoj karijeri jasno je da Macari ipak zna ponešto o fudbalu.

Zanimljivo, dogovor Sitija i Macarija obradovao bi i Inter, koji je prinuđen da 53-godišnjem treneru isplaćuje plate sve dok mu ne istekne ugovor što će se desiti 30. juna 2016. Ukoliko bi Macari pronašao novi angažman to bi bio i kraj obaveza Neroazura.

Portal Analitika