Fudbal

London čeka vladara, Arsenal vs Čelsi

Nikada do sada, u 12 mečeva, Arsen Venger nije uspio da pobijedi Žozea Murinja u duelima Arsenala i Čelzija. Na svom terenu, protiv lidera, ,,tobdžije“ će juriti trijumf, kojim bi potvrdile drugo mjesto i odličnu formu.
London čeka vladara, Arsenal vs Čelsi
Portal AnalitikaIzvor

Čini se da je Venger ovog proljeća konačno ,,pogodio“ formaciju, sa trojicom ofanzivaca Ozilom, Remzijem i Sančezom iza napadača Žirua. Bez povrijeđenih Artete i Okslejda Čemberlena, ali sa šest pobjeda u posljednjih šest meceva, Arsenal djeluje kao jedina ekipa koja trenutno može pobijediti Čelzi. 

- Došli smo u situaciju da nas mnogi smatraju favoritima protiv tima koji će vjerovatno biti šampion, i to je dobro. Drugo mjesto bilo bi velika satisfakcija za nas - rekao je Venger u najavi meča.

Kada ga potcijene, Čelzi je najopasniji. Prošle sedmice je savladao Mancester junajted (1:0) igrajući takticki, na kontre, iako nije mogao da računa povrijeđene napadače Koštu
i Remija. Tim Žozea Murinja danas možda bude jači upravo za nekog od njih dvojice.

- Ovaj meč ne može promijeniti ono što već znamo, da smo najjači ove sezone. Dužni smo prvo sebi, pa onda navijačima, još jedan trijumf. Mnogo cijenim ovaj Arsenal, Venger je odradio sjajan posao, bice teško protiv njih - rekao je Murinjo.

Meč se igra od 17 sati.

Portal Analitika