Muzika

Kris Ajzak inspiracija za kultni album Metalike

Pevač grupe Metalika Džejms Hetfild bio je inspirisan pločom “Wicked Game” Krisa Ajzaka u vrijeme kada je grupa snimala kultni “The Black Album”, rekao je producent Bob Rok.
Kris Ajzak inspiracija za kultni album Metalike
Portal AnalitikaIzvor

Bob Rok je producirao “The Black Album” i nedavno je izjavio kako ga je Hetfild u to vrijeme pitao kako da na pjesmama “Nothing Else Matters” i “The Unforgiven” zvuči kao Kris Ajzak.

“Sjećam se da mi je rekao ‘Bob, ja u stvari nikada nisam pjevao. Samo sam urlao u mikrofon’. Onda mi je pustio Ajzakovu ploču “Wicked Game” i rekao mi je ‘Hoću ovako da zvučim na baladama sa nove ploče. Kako to da uradim?”

Rekao sam mu ‘Ono što čuješ u Krisovom glasu su istančane nijanse. Njegov glas nije dupliran, nije studijski dorađivan, on zaista pjeva. Nema tu neke velike filozofije - moraš da pjevaš, da pronađeš svoj glas’. Nakon toga smo svakodnevno vježbali. Ispostavilo se da je Džejms iz dana u dan bio sve bolji. Danas je on već veliki pjevač” prisjeća se Bob Rok.

Inače, gitarista grupe Kirk Hemet, nedavno je izjavio kako se Metalika sprema za snimanje novog albuma. Po njegovim riječima, “grupa za sada ima mnogo dobrih, novih pjesama, ali da je stvaranje albuma još uvijek u početnoj fazi”.

Izvor: b92.net

 

 

Portal Analitika