Politika

Zbog depeša saslušano 6 zaposlenih u MVPEI, uskoro sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Šest zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih inntegracija dalo je izjave u okviru interne istrage o "rukovanju klasifikovanim materijalom" i "okolnostima prijema dokumenata u arhivu resora vanjskih poslova o sastancima šefa diplomatije Igora Lukšića u Vašingtonu i Berlinu", kao i o sastancima nacionalnog koordinatora za NATO Veska Garčevića u Briselu, piše Dan.
Zbog depeša saslušano 6 zaposlenih u MVPEI, uskoro sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost
Portal AnalitikaIzvor

Taj list navodi kako je u toku i provjera korespondencije preko servera T-Coma sa računara Ministarstva vanjskih poslova.

U istragu se uključila i Agencija za nacionalnu bezbjednost, a Lukšić je zatražio da se "imajući u vidu kompleksnost teme, sagleda iz svih validnih uglova".

List podsjeća da je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, juče novinarima rekao da objavljivanje depeša "nije neka afera", i da je dao instrukciju ambasadama Crne Gore u Berlinu i Vašingtonu da kontaktiraju diplomatske službame SAD i Njemačke.

- Smatram da je nužno da naše ambasade u Vašingtonu i Berlinu komuniciraju sa svojim kolegama u ministarstvima povodom ove situacije, jer mi se čini da je to odgovoran odnos u ovoj situaciji - reka je tada Lukšić i dodao da je zatražio sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Prema saznanjima Dana, zasijedanje tog tijela kojim predsjedava premijer Milo Đukanović moglo bi da se održi već u ponedjeljak.

Portal Analitika