Planule karte za borbu vijeka Pakjao-Mejveder

Karte za borbu vijeka, kako zovu meč između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa, planule su samo nekoliko minuta pošto su u četvrtak puštene u prodaju.
Planule karte za borbu vijeka Pakjao-Mejveder
Portal AnalitikaIzvor

Samo 1.000 karata se našlo u javnoj prodaji za borbu koja je zakazana za 2. maj u “MGM Grand” kazinu u Las Vegasu, a pojedini kupci odmah su ih ponudili na internet po cijeni od čak 141.000 dolara.

Karte koje su puštene u prodaji koštale su između 1.500 i 7.500 dolara, a ostatak od 15.500 karata će biti podijeljeno borcima, sponzorima i promoterima. U petak će biti puštene karte za mjerenje dvojice boksera koje će biti upriličeno narednog petka, a prihod od njih će ići u humanitarne svrhe. 

“Mjerenje je uvijek veliko finale neđelje pune raznih događaja. Zbog velikog interesovanja za ovu borbu, broj navijača koji žele da mu prisustvuje će biti nešto što nismo vidjeli nikad ranije”, rekao je Mejvederov promoter Leonard Elerbi. 

Borba između Mejvedera i Pakjaa potvrđena je u februaru, ali je ugovor vezan za ulaznice finaliziran i potpisan tek ove neđelje. Mejveder i Pakjao se smatraju najboljim bokserima današnjice i njihovu borbu ljubitelji boksa čekaju već godinama. Očekuje da će cjelokupni prihod od ‘borbe vijeka’ biti oko 250 miliona dolara. 

U dosadašnjoj karijeri, američki bokser je pobijedio u svih svojih 47 mečeva, od toga 26 nokautom, dok Filipinac ima skor od 57 pobjeda, pet poraza i dva remija.

Portal Analitika