Društvo

Učenici OŠ "Risto Ratković" posjetili Radio klub "Podgorica"

U okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata–Mjesec telekomunikacija" kojom crnogorski radio-amateri obilježavaju 150 godina od osnivanja Internacionalne Unije za Telekomunikacije ( ITU ) i 90 godina od osnivanja međunarodne organizacije radio-amatera ( IARU ), danas su gosti Radio kluba "Podgorica" učenici Osnovne škole "Risto Ratković" iz Bijelog Polja .
Učenici OŠ "Risto Ratković" posjetili Radio klub "Podgorica"
Portal AnalitikaIzvor

Učenici, njih petnaest, sa svojim nastavnicima su se upoznali sa programima i aktivnostima kluba,  koje im je predstavio član kluba Miralem Šestović, student elektronike.

Učenici su imali priliku i da se upoznaju sa programom Mala škola elektronike koji je počeo da se realizuje u Podgorici, a postoje realne mogućnosti da se on proširi i na druge gradove u Crnoj Gori, pa je dogovoreno da se u te aktivnosti uključi i OŠ "Risto Ratković".

Nakon programa koji im je pripremljen u prostorijama kluba, članovi će svoje goste iz Bijelog Polja povesti u obilazak grada, a današnje druženje će završiti zajedničkim ručkom nakon čega se bjelopoljski đaci vratiti kući.

Program "Dani otvorenih vrata–Mjesec telekomunikacija" se nastavlja već sjutra, kad su gosti kluba djeca samohranih roditelja u organizaciji NVO "ZINIK" za koje je takođe pripremljen odgovarajući program prezentacija .

Portal Analitika