Politika

Đukanović danas u parlamentu

Premijer Milo Đukanović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova koja se odnose na evropske i evroatlantske integracije, nerasvijetljena ubistva, poresku politiku, ekologiju, obrazovanje i infrastrukturne projekte.
Đukanović danas u parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

Poslanika Demokratske partije socijalista Milutina Simovića interesuje koje su najznačajnije poruke sa susreta koje je Đukanović nedavno imao sa najvišim zvaničnicima Evropske unije i NATO-a.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće premijera “šta čini i šta će učiniti kako bi se broj nerasvijetljenih ubistava smanjivao, a ne povećavao”.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić predsjednika Vlade će pitati koliko je građana platilo porez na nepokretnosti, a da nijesu bili upisani kao vlasnici već kao korisnici.

Planove Vlade u vezi ravnomjernog opremanja škola i obrazovnih ustanova u državi interesuju predstavnika Socijaldemokratske partije Izeta Bralića.

Poslanik Novica Stanić pitaće premijera o ekološkim problemima Pljevalja, grada u kojem je, kako navodi, zatrovanost vazduha, vode i zemljišta dostigla dramatične razmjere.

Aktivnosti Vlade na poboljšanju putne infrastrukture i kapitalnim projektima koji će biti realizovani u Ulcinju, Plavu, Gusinju i Malesiji interesuju poslanika Nika Đeljošaja.

Šefa poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Almera Kalača pitaće Đukanovića o tome šta će vlada preduzeti radi zaustavljanja sve masovnijeg iseljavanja stanovništva sa sjevera i drugih nerazvijenih opština.

Demokratski front bojkotuje premijerski sat zbog činjenice da, kako su obrazložili, afera Snimak nije dobila politički i pravosudni epilog i Đukanovićevog stava da je to završena priča.

 

MINA

Portal Analitika