Politika

POPOVIĆ: Nesterenko se ponaša kao guverner okupirane teritorije

Već dugo se ćuti na neprimjerene pritiske ruske zvanične politike i njenih instrumenata u Crnoj Gori. Vlada, predsjednik i ministarstvo vanjskih poslova moraju mnogo jasnije da se odrede prema krajnje neprimjerenoj ruskoj politici, jer Rusija vrši pritisak na Crnu Goru kontinuirano i neprimjereno, kazao je u izjavi za Pobjedu književnik Milorad Popović.
POPOVIĆ: Nesterenko se ponaša kao guverner okupirane teritorije
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da ne vidi nijedan racionalan argument kojim bi učestvovanje Crne Gore u Evropskoj uniji i NATO- ugrozio "ruske političke, ekonomske i vojne interese" te da je "potpuno nerazuman" pritisak Rusije na Crnu Goru.

- Nemam  informacije putem kojih institucija Rusija vrši pritisak na Crnu Goru, da li preko nevladinih organizacija ili političke stranke, ali ta namjera je očigledna. Rusija to radi kontinuirano na prilično neprimjeren pa i brutalan način - rekao je Popović.

On je istakao da je način na koji se ambasador Rusije u Crnoj Gori ponaša "priličniji načinu na koji se ponašaju guverneri u određenim marionetskim i okupiranim teritorijama, nego diplomata koji je akreditovan u stranoj zemlji".

- Način na koji on komentariše unutrašnju političku scenu Crne Gore i poteze državnog rukovodstva krajnje je neprimjeren diplomatskom pozivu - rekao je Popović.

Portal Analitika