Abiznis

Počeo poslovni forum Adriatic Sea Forum

Turistička organizacija Ulcinj učestvuje na poslovnom forumu Adriatic Sea Forum, koji se održava u Dubrovniku u periodu od 23. do 24.aprila, a koji se organizuje od strane Risposte turismo koja je mreža konsultanata, istraživača i stručnjaka u sektoru turizma a u saradnji sa Turističkom organizacijom Dubrovnik, saopšteno je iz TO Ulcinj.
Počeo poslovni forum  Adriatic Sea Forum
Portal AnalitikaIzvor

Adriatic Sea forum pruža mogućnost svim zainteresovanim da se upoznaju sa potencijama koje pruža Jadransko more I možemo reći da postaje ključni događaj sa sve one koje interesuju ne samo razvoj pomorskog prometa (nautički turizam, kružna putovanja, trajektni prijevoz), već i brojne druge djelatnosti. vezane za turizam.

Ovaj forum je jedinstveni susret za obogaćivanje znanja, tehničke informacije, privatne i poslovne kontakte, prezentaciju i promociju svojih poslovanja i projekata. Cilj Adriatic Sea Foruma je poboljšati promociju cjelokupnog područja Jadranskog mora kroz tačno određene odabire i prilagođene programe, kao što je saradnja među državama regijama i destinacijama koje se nalaze na ovome moru te na taj način proširiti poslovne mogućnosti i rezultate za sve operatere koji su uključeni u sektore koji su sastavni dio ovog foruma. Formula ovog foruma, koji se razvija tokom ova dva dana, predviđa okrugle stolove, prezentacije, susrete licem u lice, intervjue i ključne govore o različitim zanimljivim i aktualnim temama. Širok prostor namijenjen je i operaterima kojima se omogućuju poslovni sastanci u svrhu razvijanja novih poslovnih mogućnosti. Događaj je pokrenut 2013. godine u Trstu te je već u svom prvom izdanju postiglo značajne rezultate: preko 300 učesnika, više od 30 cijenjenih predavača iz javnog i privatnog sektora, zanimljive sadržaje i žive diskusije, široku i kvalificiranu medijsku pokrivenost.

Prvog dana foruma na temu * Jadran – jedno more, jedna destinacija jedan brend*, govorila je i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, direktorica nacionalne turističke agencije iz Albanija Julinda Dhama, kao i predstavnici Nacionalnih turističkih organizacija iz Hrvatske, Italije i Slovenije. 

Tokom panela razgovaralo se o mogućnostima organizacije i promocije Jadrana kao jedne cjeline imajući u vidu jedinstvo različitosti ove destinacije. Istaknuto je da se međudržavnim kordiniranim i usmjerenim akcijama mogu iskoristitii različiti aspekti  razvoja turizma  koji će za rezultat imati ekonomski rast u svim državama.

Portal Analitika