Abiznis

Jelena Đaković na čelu hercegnovskog „Vodovoda“

Odbor direktara preduzeća "Vodovod i kanalizacija" d.o.o na prvoj konstitutivnoj sjednici izabrao je jednoglasno za v.d. direktorku dosadašnju šeficu održavanja kanalizacione mreže, inženjerku građevinarstva, Jelenu Đaković, objavio je Radio Jadran.
Jelena Đaković na čelu hercegnovskog „Vodovoda“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici Odbora, čiji je predsjednik Zoran Bošnjak, a članovi Goran Kosić i Špiro Radanović, prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman i potpredsjednik opštine, Dragan Janković.

Kako je Radiju Jadran kazao predsjednik Odbora direktora "Vodovoda", Zoran Bošnjak, predlogu za izbor Đakovićke prethodilo je konstituisanje i usaglašavanje oko neophodne izmjene Statuta preduzeća, jer je umjesto Upravnog odbora sa 9 članova Skupština opštine odlučila da Odbor direktora čine tri člana. To predstavlja značajnu racionalizaciju, uštede i trebalo bi da doprinese efikasnijem djelovanju Odbora.

Takođe, danas je predsjednik Opštine prihvatio predlog i potpisao Odluku o izboru Jelene Đaković i nju treba na prvoj narednoj sjednici Skupštine, 28. aprila, da verifikuju odbornici.

- Sjutra će biti izvršeno deponovanje potpisa kod banka, a ubzo će ponovo zasjedati Odbor direktora kako bismo se što bolje upoznali sa situacijom u Vodovodu i što adekvatnije odgovorili na mnoge izazove uoči sezone - kaže Bošnjak.

Pred novom upravom preduzeća i v.d. dirktoricom Đaković je veoma ozbiljan posao, obezbjeđivanje kredita od 380.000 eura kod CKB-a, kako bi se vratio zaostali dug EPCG za utrošenu struju. Dug mora biti ispalćen do 30. aprila, do kada je EPCG prolongirala po ko zna koji put plaćanje i to na osnovu garancije predsjednika opštine, Nikole Gojkovića.

Predlog za zaduživanje se takođe mora naći pred novskim odbornicima. Prema posljednjim informacijama "Vodovod" potražuje preko pola miliona eura, a ukupna dugovanja preduzeća prema dobavljačima, za struju i radnicima iznose preko dva miliona eura.

Prije Jelene Đaković ovu funkciju je 14 godina obavljao Zoran Šabanović, kao izvršni direktor, ili kao vršilac dužnosti. Međutim, za posljednje dvije godine Šabanović nikada nije dobio skupštinsku saglasnost.

Radio Jadran 

Portal Analitika