Politika

Sjutra premijerski sat

Premijer Milo Đukanović odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova koja se odnose na evropske i evroatlantske integracije, nerasvijetljena ubistva, poresku politiku, ekologiju, obrazovanje i infrastrukturne projekte.
Sjutra premijerski sat
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Demokratske partije socijalista Milutina Simovića interesuje koje su najznačajnije poruke sa susreta koje je Đukanović nedavno imao sa najvišim zvaničnicima Evropske unije i NATO-a.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće premijera “šta čini i šta će učiniti kako bi se broj nerasvijetljenih ubistava smanjivao, a ne povećavao”.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić predsjednika Vlade će pitati koliko je građana platilo porez na nepokretnosti, a da nijesu bili upisani kao vlasnici već kao korisnici.

Planove Vlade u vezi ravnomjernog opremanja škola i obrazovnih ustanova u državi interesuju predstavnika Socijaldemokratske partije Izeta Bralića.

Poslanik Novica Stanić pitaće premijera o ekološkim problemima Pljevalja, grada u kojem je, kako navodi, zatrovanost vazduha, vode i zemljišta dostigla dramatične razmjere.

Aktivnosti Vlade na poboljšanju putne infrastrukture i kapitalnim projektima koji će biti realizovani u Ulcinju, Plavu, Gusinju i Malesiji interesuju poslanika Nika Đeljošaja.

Šefa poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Almera Kalača pitaće Đukanovića o tome šta će vlada preduzeti radi zaustavljanja sve masovnijeg iseljavanja stanovništva sa sjevera i drugih nerazvijenih opština.

Demokratski front bojkotuje premijerski sat zbog činjenice da, kako su obrazložili, afera Snimak nije dobila politički i pravosudni epilog i Đukanovićevog stava da je to završena priča.

Mina 

Portal Analitika