Abiznis

„Carine“ dobile građevinsku dozvolu za proširenje „Delfina“

Nakon što je podnio, pa povukao, zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju depandansa, u okviru hotela Delfin u Bijeloj, vlasnik preduzeća Carine, Čedo Popović, se opet predomislio.
„Carine“ dobile građevinsku dozvolu za proširenje „Delfina“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zatražio je prije par dana i resorno ministarstvo mu je danas izdalo građevinsku dozvolu za proširenje kompleksa, objavio je Radio Jadran.

Popović je zatražio vraćanje projektne i druge dokumentacije od Ministarstva održivog razvoja i turizma i zbog toga zahtjeva obustavljeno je izdavanje građevinske dozvole, koju je on zatražio 6. aprila.

Službenici Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, podnijeli krivičnu prijavu protiv Popovića i Duška Radunovića iz Budve zbog sumnje da su gradili objekte bez građevinske dozvole.

Na građevini je zatečena veća grupa radnika među kojima i 16 stranaca, državljana Republike Albanije koji su obavljali radove na depandansu uprkos pečaćenju objekta.

I pored zabrane, nekoliko dana kasnije, ponovo je zatečeno osam radnika koji su obavljali građevinske radove na spoljnom dijelu fasade.

Popović planira uređenje obale sa plažom - betoniranim djelovima, mulom i kafe barom. U okviru depandansa nalaziće se smještajne jedinice i sadržaji u funkciji sporta i rekreacije.

Po planskoj dokumentaciji predviđeno je proširenje postojećih sadržaja u funkciji turizma, kao i proširenje kapaciteta do maksimalnih 420 ležajeva. Popović je vlasnik hotela Delfin u Bijeloj.

Radio Jadran 

Portal Analitika