Društvo

Mjesne zajednice: Zabraniti šetnju pasa Goricom

Predstavnici mjesnih zajednica Gorica i Nova varoš ovih dana poslaće dopis Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj od kojeg će tražiti da se riješi problem izvođenja pasa na izletištu Gorica.
Mjesne zajednice: Zabraniti šetnju pasa Goricom
Portal AnalitikaIzvor

Veliki broj primjedbi građana stigao je na adrese ove dvije kancelarije. Građani, smatraju da psi ugrožavaju higijenu i da se ne mogu izvoditi na mjestima gdje šetaju djeca i stari ljudi, gdje se omladina rekreira. 

„Imam puno primjedbi građana koji se odnose na izvođenje pasa na Goricu zbog higijene jer kućni ljubimci vrše nuždu gdje stignu, te djeca ne mogu da se igraju. To je u svakom parku i izletištu u gradu problem. Zahtjev ćemo potpisati sa kolegama iz MZ Nova varoš. Tražićemo od Sekretarijata da nešto uradi po tom pitanju. Svakodnevno se građani žale“,  rekao je Svetislav Vukićević, predsjednik MZ Gorica. 

On je istakao da Podgorica ima 20.000 registrovanih pasa, te da su izletišta za ljude pretvorena su u izletišta za kućne ljubimce. 

Vukićević predlaže Glavnom gradu da nađe prostor koji će ograditi i koji će se koristiti za istrčavanje pasa. 

Predsjednik Mjesne zajednice Ljubović Slavko Mugoša tvrdi da problema sa psima nemaju na brdu Ljubović ali imaju sa odloženim narkomanskim priborom.

„Nijesam imao primjedbi građana da se na Ljuboviću izvode psi, ali često nađemo špriceve. Kad su u pitanju životinje jedini problem su nam psi lutalice koji u čoporima idu Zabjelom. Prije neki dan vidio sam njih oko 15 kod "Zabjelske vektre". Smatram da bi jedino rješenje bilo da se dozvoli nekome da na oba izletišta otvori lokale, a da za uzvrat vodi računa o zelenim površinama. Na Ljuboviću treba napraviti terene, trim stazu i zaposliti čovjeka koji će voditi računa o izletištu“, smatra Mugoša. (Dan, Volim Podgoricu)

 

Portal Analitika