Zanimljivosti

Zanimljive teorije o zaljubljivanju

Ima ih koliko ti srce želi, ponekad se čini kao da svaki dan izađe nekoliko novih teorija o ljubavi i zaljubljivanju. Ovo nisu najnovije teorije, ali su definitivno najzanimljivije.
Zanimljive teorije o zaljubljivanju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ishrana diktira ljubavni život: Zvuči nevjerojatno, ali ako je vjerovati istraživanju jedne stranice koja se bavi online spajanjem parova, istina je. Rezultati istraživanja kažu da će muškarci prije uletjeti ženama koje su vegetarijanke, a žene ipak preferiraju muškarce koji jedu meso.

Tražimo partnera sličnog porodici: U ljubavi tražimo nekog ko se ponaša na određen način, a taj način je najčešće sličan ponašanju članova naše porodice. Ima smisla - bićemo kompatibilniji s nekim ko ima slične vrijednosti kao članovi naše porodice. Ipak, kad ti dečko počne koristiti isti aftershave kao i tata, vrijeme je da se malo udaljiš.

Ljubav dolazi kad je ne tražimo: Ni jedno ljudsko biće nikad zapravo ne prestaje da traži ljubav, ali istraživanja pokazuju da je najčešće pronalazimo kad je prestanemo aktivno tražiti. Život treba ispuniti drugim aktivnostima koje nas obogaćuju, a ljubav tad dolazi sama.

Ljubav je kao kokain: Ali na sreću, legalna je. Prema još jednom istraživanju, naš se mozak kad je zaljubljen ponaša jednako kao što bi se ponašao da je na kokainu. Ljubav je hemijska reakcija i izaziva zavisnost.

Za zaljubljivanje su potrebna četiri minuta: To je dovoljno, kažu naučnici. Čak i ako samo gledaš u nekog četiri minuta bez prekida, možeš se osjećati zaneseno, a ako četiri minuta radite nešto konkretno, čak i pričate, to je sasvim dovoljno. Naravno, nije riječ o onoj pravoj, dubokoj ljubavi koja se razvija s vremenom.

Izvor i foto: index.hr

Portal Analitika