Košarka

Meč odluke za ''plave''! Uz navijače do finala i Eurolige!

Sve ono dobro što su radili tokom sezone, sve one sjajne partija, druga pozicija sa 19 pobjeda, sve će stati u jedan meč! Dan odluke za košarkaše Budućnost Volija koji pred svojim navijačima, u prepunoj ''Morači'', uz sigurni smo spektakl na tribinama, žele da cijelu sezonu zaokruže na veličanstven način – plasmanom u finale ABA lige i što je još važnije, da najjače košarkaške timove Evrope dovedu u glavni grad Crne Gore!
Meč odluke za ''plave''! Uz navijače do finala i Eurolige!
Portal AnalitikaIzvor

 ’’Naši vjerni navijači koji su nas dočekali uprkos porazu u Zagrebu, dali su nam poseban elan, i na neki način pripremu za ovaj meč. Evidentno je da je serija iscrpljujuća jer se igra u vrlo kratkom vremenskom periodu. Četiri meča sa ogromnom potrošnjom kako fizičkom, tako i mentalnom. Ekipa koja bude konkretnija u mirnoći glave u ovom meču, na kraju će i trijumfovati. Očekujemo još jednu tvrdu utakmicu protiv jako kvalitetnog tima. Očekujem da publika bude naš šesti igrač 40 minuta, da nam daje potreban vjetar u leđa. Ono što mogu da obećam je da ćemo ostaviti srce na terenu. Daćemo sve od sebe da poslije 12 godina vratimo Euroligu u Podgoricu. U ligaškom dijelu smo se borili za tu prednost domaćeg terena. Ovo je najidealnija situacija da pred domaćim navijačima napravimo nešto što se zove senzacija. Za ovih 40 minuta ne postoje riječi kao što su umoran sam, neću, ne mogu... Izaći ćemo na teren, odigrati preko granice svojih mogućnosti’’, kazao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Budućnost je dobila prva dva duela pred svojim navijačima (82:81 i 81:76), dok su naredna dva u Zagrebu pripala hrvatskom prvaku (85:57 i 88:85).

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da ekipa mora da bude pametna, hrabra i agresivna u odlučujućem meču polufinala plej-ofa.

"Cilj je bio da se još jednom vratimo u Podgoricu. Došli smo do toga i to je to. Dogodilo se da smo igrali pod velikom pritiskom pred treću i četvrtu utakmicu, neka tako bude i u petoj. Sigurno ni njima nije svejedno, očekivali su da će dobiti jednu u Zagrebu, kao što smo i mi očekivali u Podgorici. Jedna utakmica sada odlučuje sve", rekao je Repeša.

Utakmica između Cedevite i Budućnosti igra se od 18.30, a pobjednika tog meča u finalu regionalnog takmičenja čeka Crvena zvezda. Podrška Šehoviću i drugovima sada je potrebna više nego ikad! Uz gromoglasno ali fer navijanje do finala i Eurolige!

Portal Analitika