Zanimljivosti

Namamljuju pedofile preko interneta, a onda ih prebijaju

Grupa muškaraca iz američkog grada Aterton, osumnjičena je da su preko interneta namamljivali pedofile na sastanke, a potom ih prebijali. Oni su se predstavljali kao maloljetnice, a policija intenzivno traga za počiniocima.
Namamljuju pedofile preko interneta, a onda ih prebijaju
Portal AnalitikaIzvor

Ova banda je prebijanja snimala kamerom, a potom ucjenjivala pedofile da će snimke postaviti na Fejsbuk. Policija je dobila nekoliko prijava o prebijanju na sličan način, pa vejruju da su isti počinioci u pitanju. Takođe, oni su tokom istrage i uhapsili dva pedofila.

Prvi incident desio se u petak, kada je 19-godšinjak ugovorio sastanak sa, kako je on mislio, 14-godišnjom djevojčicom. Banda ga je potom opkolila, prebila i sve to snimila, a na kraju je uspio da im pobegne. Kada se vratio kući, dobio je poruku od njih u kojoj su mu tražili novac da ne bi sporni snimak postavili na Fejsbuk.

Policija vneruje da je ista banda kriva za još jedan napad koji se desio u subotu, gde je žrtva bio jedan 25-godišnjak. Jedino što su ovoga puta prebili momka na sred ulice, naočigled uplašenih prolaznika. On je uspio da im pobegne i prijavio ih policiji, ali kada su saznali zbog čega se to desilo, uhapsili su ga.

- Ugovaranje sastanaka sa maloljetnicima preko interneta je krivično djelo i za to slijedi hapšenje i odlazak pred sudiju. Takođe je neprihvatljivo da se grupica ljudi lažno predstavlja, a potom ucjenjuje i tuče ljude na ulici - poručili su iz policije. (Blic)

Portal Analitika