Košarka

EL: Ivanović produžio seriju, Fener na fajnl-foru

Košarkaši Panatinaikosa, koje sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Duško Ivanović, uspjeli su u neizvjesnoj završnici da savladaju CSKA u trećoj utakmici plej-of serije rezultatom 86:85, i na taj način smanje prednost Moskovoljana na 2:1.
EL: Ivanović produžio seriju, Fener na fajnl-foru
Portal AnalitikaIzvor

PAO je do prvog trijumfa u četvrtfinalnoj seriji predvodio Papas sa 25 poena, a pratili su ga Dijamantidis sa 15, Antonis Focis sa 12 i Džejms Gist sa 11. Bolji od ostalih u CSKA bili su Vimsa sa 24 i De Kolo sa 19 poena, a Teodosić je susret u Atini završio sa 12.

Fenerbahče je uspio lakše nego što se očekivalo da izbaci aktuelnog prvaka Evrope sa 3-0, i ostvari istorijski uspjeh plasman na fajnal-for. Turski sastav slavio je u Nokia areni, poslije produžetaka nad Makabijem (75:74). 

Željko Obradović će 13. put učestvovati na završnom turniru Eurolige kao trener i biće u prilici da je osvoji deveti put, a na posljednjem koraku ka putu za Madrid najveći doprinos dali su Nikos Zizis sa 19, Gaudlok sa 15 i Jan Veseli sa 12 poena. Makabiju nijesu pomogli ni Pargo sa 21, odnosno Brajan Rendl sa dva poena manje, jer su jedini bili dvocifreni.

Portal Analitika