Kultura

Ana Sofrenović nagrađena u Parizu za ulogu u “Dječacima”

Poznata srpska glumica Ana Sofrenović nagrađena je u Parizu nagradom za Najbolju glumicu, za ulogu u filmu "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa", crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića.
Ana Sofrenović nagrađena u Parizu za ulogu u “Dječacima”
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sofrenovićeva je nagrađena za snažno odigranu ulogu majke, koja nije vidjela svog sina više od petnaest godina - na završenom Festivalu filmova centralne i istočne Evrope, koji je otvoren prošle nedjelje uručenjem specijalne nagrade za glumačka dostignuća SEE Films - glumcu Radetu Šerbedžiji, koji je u Pariz došao posebno za ovu priliku.

Ana Sofrenović je ovu nagradu dobila za ulogu majke Radmile, koja uz izuzetan dramski naboj, u najvećem dijelu filma igra bez riječi, svjesna opasnosti u kojoj se nalazi njena porodica, nakon ubistva njenog muža (igra ga Nebojša Glogovac).

Nakon što uhvati svog sina sa pištoljem, sa zaključkom da se on sprema na osvetu oca, Radmila prijavljuje sina policiji, birajući između toga da on postane ubica ili bude uhapšen. Ova njena odluka navlači gnjev njenog sina, koji ne razumjevši majčinu odluku, počinje da je smatra za izdajnika. U razmeđu od 15 godina unutar priče filma - sina igraju mlade glumačke zvijezde u usponu: crnogorski glumac Momčilo Otašević i hrvatski - Goran Bogdan, koji sa Sofrenovićevom imaju funkcionalan nadopunjujući partnerski odnos.

Film "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" nakon Vankuvera i Pariza biće prikazan na festivalima u Filadelfiji, Oslu i Malmeu.

Portal Analitika