Ostalo

VN Bahreina: Trijumf Hamiltona, Fetel peti!

Luis Hamilton nastavio je dominaciju u Formuli 1, ostvario je četvrtu uzastopnu pobjedu u ovogodišnjem šampionatu. Hamilton, koji je startovao sa pol pozicije, do treće pobjede ove sezone, 36. u karijeri, došao je u vremenu sat, 35 minuta, pet sekundi i 6,9 stotinki. Hamilton je ove sezone najbolji bio i u Melburnu i Šangaju.
VN Bahreina: Trijumf Hamiltona, Fetel peti!
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto je osvojio junak ove trke Kimi Raikonen, koji je dva kruga prije kraja iskoristio grešku Nike Rozberga. Do četvrte pozicije je stigao drugi Finac, Valteri Botas, takođe zahvaljujući greškama Sebestijana Fetela.

U prvih dest su bili još Danijel Rikardo, Sebastijan Grožan, Serhio Peres i Danil Kvjat, koji su iskoristili probleme Felipea Mase, koji je stigao kao deseti, te Nika Hilkenberga i Karlosa Sajnsa juniora. 

Hamilton je vodeći u plasmanu vozača sa 93 boda. Rozberg je drugi sa 66, dok bod manje ima trećeplasirani Fetel. U konkurenciji konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 159 bodova. Ferari je drugi sa 107, dok je treči Vilijams sa 61 bodom. Šampionat Formule 1 biće nastavljen 10. maja na stazi Katalunja trkom za Veliku nagradu Španije.

 

Portal Analitika