Košarka

JOVOVIĆ: Rezultat nije bitan, danas je novi meč!

Odlična prva četvrtina, ali pad u drugom poluvremenu odveo je Budućnost VOLI u još jednu utakmicu na terenu Cedevite koja je smanjila prednost Plavih u polufinalnoj seriji ABA lige na 2:1.
JOVOVIĆ: Rezultat nije bitan, danas je novi meč!
Portal AnalitikaIzvor

Igor Jovović: “U najavi smo rekli da će utakmica biti tvrda i teška. Susret je riješen u drugom poluvremenu kad nijesmo uspjeli ubaciti neke otvorene šuteve da zadržimo ritam igre. Nakon toga se protivnik odvojio na razliku koja mu je garantovala ubjedljivu pobjedu. U drugom poluvremenu vidjelo se da je samo Pukl evroligaški sudija, dok su druga dvojica očigledno podlegla pritisku i odsudili utakmicu gdje se igralo bez kontakta. Cedevita je ujedno imala 17 skokova više. Njihovi centri su igrali jako kvalitetno. Barać nas je sa šutevima sa poludistance dosta poremetio, a Marko Tomas je u momentima kad se pravila neka razlika bio koncentrisan u šutevima. Sigurno da imamo kapacitet da se adaptiramo na sve probleme i sigurno da je sjutra novi meč. Rezultat u principu nije bitan. Je li jedan razlike ili 50 razlike uopšte u plej-of serijama nije bitno”

Darko Planinić: “Utakmicu smo otvorili kako smo priželjkivali. Imali smo 14 razlike, ali nakon toga smo stali. Cedevita je iskoristila naše greške idošla do rezultata kakav je. Poslije prve četvrtine potpuno smo stali, ne znam šta se dogodilo. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno jako, nodanas nije nas išlo drugo poluvrijeme i zato je takav rezultat”

Jasmin Repeša: „Nakon 0-2 jasno je svima onima koji su malo duže u košarci da je tu jedno psihološko opterećenje i da je najbitnije da se toga riješi. Ja sam očekivao neki promašen šut. Možda je neko promašio više nego obično, ali nijesam očekivao da ćemo otvoriti utakmicu sa jednim pa drugim nezagrađivanjem, s jednim bek dorom. Dozvolili smo im da igraju jako lagano, 14 razlike je puno i nakon prve četvrtine je situacija izgledala dosta konfuzno. Normalno da je to dalo dimenziju više nervozi. Bilo je bitno smjestiti glave na svoje mjesto, a od početka druge četvrtine pa sve do kraja četvrte četvrtine odigrali smo fantastičnu obranu. To je jedan model kako trebamo igrati. Dominirali smo u skoku, dobro trčali i svako je dao što može”

Karlo Žganec: „Teško je vratiti se u igru nakon 0-2 i dvije zaredom izgubljene utakmice. Nijesmo u utakmicu ušli kako smo se dogovorili. U prvoj četvrtini su bili puno agresivniji, ali smo u ostale tri četvrtine odigrali kako možemo. Sportski smo se potukli sa njima, bili agresivniji i zasluženo smo pobijedili”

Portal Analitika