Crna hronika

Ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG

U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17 sati ubijen je Budvanin Saša Marković (48).
Ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Saša Marković je rođen 19. aprila 1967. godine u Budvi. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine.

On je, kako prenosi portal RTCG, ubijen u sačekuši, kada je na njega navodno dok je bio u kolima ispaljen šaržer metaka. 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, beživotno tijelo Markovića, koji je lišen života upotrebom vatrenog oružja, zatečeno je danas oko 17:05 časova u njegovom vozilu marke „Alfa Romeo“ u naselju Ivanovići – Bečići.

Uviđaj na licu mjesta, kojim rukovodi zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, je u toku.

“Policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju mjere i radnje na terenu u cilju identifikovanja lica koje je počinilo ovo krivično djelo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Marković se do 1998. bavio privatnim biznisom, da bi se potom kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavio politikom.

Marković je vršio i više dužnosti pa je bio član Velikog kabineta LSCG za spoljne poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", šef Kabineta predsjednika Skupštine Republike Crne Gore, poslanik u parlamentu Republike Crne Gore,  predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG,  poslanik u parlamentu državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u parlamentu državne zajednice Srbija i Crna Gora, te odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Izvor: rtcg.me

(Uskoro opširnije)

Portal Analitika