Društvo

SNP: Presuda opravdanje za nasilje

SNP ocjenjuje da je presuda koja je donijeta u slučaju napada na poslanika Nebojšu Medojevića, posljedica uticaja određenih tajkunsko-političkih i interesnih klanova i da je to još jedna u nizu odluka kojom se obesmišljava crnogorski pravosudni sistem, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.
SNP: Presuda opravdanje za nasilje
Portal AnalitikaIzvor

“Ovakva odluka sudije, u konkretnom slučaju, ne predstavlja ništa manje nego opravdanje za nasilničko ponašanje prema političkim neistomišljenicima i poziv za neke buduće fizičke napade na sve koji ne igraju po notama vrha režima”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a kažu da iz te presude proizilazi pitanje da ako ovakav tretman ima jedan poslanik i uz to predsjednik parlamentarne partije, kako bi, tek, prošao obični građanin koji ne uživa poslanički imunitet i nije medijski eksponiran.

“SNP CG smatra da je krajnje vrijeme da se prekine sa praksom politički motivisanih presuda i da se umjesto „zakona ulice“ sprovodi zakon države u institucijama koje su za to i predviđene. Svakako, da bi se do toga došlo, neophodno je omogućiti vladavinu prava u državi u kojoj se to još uvijek na odgovorajući način i do kraja ne sporovodi, kako bi nosioci sudskih funkcija dobili mogućnost da nesmetano obavljaju svoj posao bez pritisaka i ucjena određenih moćnika i pojedinaca”, zaključeno je u saopštenju.  (Portal RTCG)

Portal Analitika