Društvo

NVU „Sunčani sat“: Na Žabljaku truju pse i mačke

NVU „Sunčani sat“ iz Bara podnijelo je Centru bezbjednosti Žabljak, krivičnu prijavu protiv NN lica zbog sumnje i indicija da se od 5. do 16. aprila 2015. godine, na području opštine Žabljak truju psi i mačke.
NVU „Sunčani sat“: Na Žabljaku truju pse i mačke
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz pomenutog udruženja napominju da je trovanje u suprotnosti sa Zakonom o dobrobiti životinja.

„U navedenom periodu na više lokacija građani, ljubitelji životinja su nailazili na otrovane životinje koje su odnošene u kontejnere. Nažalost, nije bilo pokušaja za eventualnim spašavanjem. Kako su građani Žabljaka brinuli o većini tih životinja, hranili, liječili, osim emotivnog bola, oštećeni su i finansijski“, stoji u krivičnoj prijavi NVU „Sunčani sat“.

Predstavnici pomenute organizacije su kazali za Portal Analitika da su im građani Žabljaka prijavili da su otrov i tijela životinja nađeni u: samom centru grada kao i u ulicima - Svetog Save, Staro Pazarište, Javorovači, Tmajevcima i zaobilaznicom.

„Molimo vas da pregledate i istražite sva navedena mjesta. Kako smo obaviješteni, komunalci su uklonili leševe sa navedenih lokacija i odvezli na gradsku deponiju“, zaključuje se u krivičnoj prijavi.

K.Ć.

Portal Analitika