Turizam

Ambasador Indonezije u CTU: Želimo da učimo od Crne Gore

Rezultati koje Crna Gora bilježi u sektoru turizma podsticajni su za Indoneziju i to iskustvo može mnogo da znači podsticaju razvoja njenog turizma, kazao je Hari Ričards Džejms Kandou tokom razgovora sa predsjednikom Crnogorskog turističkog udruženja Žarkom Radulovićem u Hotelu "Splendid" u Bečićima.
Ambasador Indonezije u CTU: Želimo da učimo od Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Impresioniram sam podatkom da je Crna Gora ugostila million i po turista u prošloj godini, tim prije što Indonezija sa 250 miliona stanovnika bilježi posjetu ispod deset miliona turista. Vjerujem da možemo mnogo da naučimo od Crne Gore i zato ćemo učiniti sve da intenziviramo saradnju u oblasti turizma. Platforma za to već postoji, budući da imamo odlične međudržavne odnose, ali ćemo ih ovim vidom saradnje brže i efektnije unaprijediti -naglasio je Amabasador Kandou.

Indonežanski amabasador je istakao da vlada te države cijeni to što je, kako je kazao, turizam jedan od stubova ekonomije.

Predjednik CTU-a Žarko Radulović rekao da veoma cijeni interesovanje Indonezije za jačanje sardanje u oblasti turizma, ali i investicione saradnje.

- Crna Gora je raspoložena i ima potencijal za razvoj novog tržišta. Spremna je i za nove goste i nova ulaganja, ali i da, ukoliko se to od nje očekuje, podijeli iskustvo svoje turističke privrede - kazao je Radulović.

Sagovornici su se saglasili da je perpektiva za intentivniju saradnju u oblasti ruističke privrede dobra i da postoji obostrani interes za njeno unaprjeđenje naročito u segmentu edukacije i usavršavanja kadra, kroz saradnju univerzitetskih jedinica dvije države.

Portal Analitika