Društvo

DŽOMIĆ: Očekujem od policije da me pozove da dođem u Nikšić

Očekujem da me nadležno službeno lice Uprave policije u ovom predmetu što prije pozove kao oštećenog na broj telefona koji su mu dostavili i sveštenici i moj advokat Piperović, kao bih došao u Nikšić da dam izjavu, poručio je za Dan Velibor Džomić.
DŽOMIĆ: Očekujem od policije da me pozove da dođem u Nikšić
Portal AnalitikaIzvor

List piše kako su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve Mirčeta Šljivančanin i Vladimir Jaramaz juče saslušani u Nikšiću povodom prijave da su službenici MUP-a 16. februara nezakonito vratili podgoričkog paroha sa graničnog prelaza Vraćenovići.

Džomić je kazao za Dan da mu je drago da je konačno počelo da se radi na rasvjetljavanju dobađaja i, kako je rekao, krivičnog djela koji je predmet krivične prijave koju je, u dogovoru s njim, podnio njegov advokat Zoran Piperović.

- Čudim se što Upravi policije treba dva mjeseca da počne da postupa po zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću. Još mi je čudnije da Uprava policije, kako je navelo tužilaštvo, dva mjeseca neće da odgovori ko je službeno lice ili više njih čija riječ ima jaču pravnu snagu u Crnoj Gori od izvršne odluke suda. Nije mi jasno ni zašto izjave sveštenika očevidaca izvršenog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i sprječavanja izvršenja sudske odluke, uzima jedinica za suzbijanje privrednog kriminala. Nije poznato ni zašto treći svjedok, sveštenik Obren Jovanović nije pozvan, a naveden je kao svjedok u krivičnoj prijavi. Ali, biće prilike da se i to utvrdi - kazao je Džomić.

On je naveo da su ga sveštenici Šljivančanin i Jaramaz i advokat Piperović obavijestili da im je službenik Uprave policije iz Nikšića koji ih je kontaktirao preko telefona, tražio njegov kontakt i adresu.

 - Taj službenik policije nije imao adresu ni sveštenika Šljivančanina i Jaramaza i nije im slao pozive, nego ih je kontaktirao telefonom i usmeno ih pozvao da dođu radi davanja izjava. Javno poručujem Upravi policije da, zbog specifičnosti svog posla i položaja, u posljednja dva mjeseca nijesam dugo na jednom mjestu, tako da ne šalju nikakve pozive koji neće stići do mene kako bi opstruirali slučaj u kome su glavni akteri njihove kolege iz granične policije iz Nikšića. Dovoljno će biti da telefonom kontaktiraju sa mnom i odmah dolazim - ističe Džomić za Dan.

List prenosi i da je tužba podnešena protiv N.N. lica, koje sumnjiče da su protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti izdali usmenu naredbu dežurnom policajcu na graničnom prelazu Vraćenovići da ne dozvoli Džomiću ulazak u Crnu Goru. Podgoričkom parohu 16. februara nije dozvoljeno da uđe u Crnu Goru na osnovu usmene naredbe koja je data graničnim službenicima. Iako je Upravni sud donio rješenje kojim se Džomiću dozvoljava da boravi u Crnoj Gori do okončanja sudskog postupka koji je u toku pred tim sudom, MUP navodno ne dozvoljava izvršenje sudske presude. Dan piše da se takvo ponašanje pravda mišljenjem Agencije za nacionalnu bezbjednost da je Džomić, navodno, opasnost po nacionalnu bezbjednost.

Portal Analitika