Društvo

Biće rekonstruisano osam osnovnih i srednjih škola

Osam osnovnih i srednjih škola iz Podgorice, Danilovgrada, Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja i Plava biće rekonstruisane u cilju primjene mjera energetske efikasnosti, najavila je generalna direktorica Direktorata za energetsku efikasnost, Dragica Sekulić.
Biće rekonstruisano osam osnovnih i srednjih škola
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ona je danas, nakon sjednice Vlade, kazala da će radovi, čija je vrijednost 5,2 miliona eura, početi tokom ljetnjeg raspusta, tako da će učenici narednu školsku godinu početi u renoviranim školama.

Sekulić je kazala da je Vlada je na današnjoj sjednici verifikovala ugovore o izvođenju radova na primjeni mjera energetske efikasnosti pljevaljskoj Osnovnoj školi "Ristan Pavlović" i Srednjoj stručnoj školi iz tog grada.

Prema njenim riječima, ugovorima je planirana rekonstrukcija i Gimnazije "Miloje Dobrašinović" iz Bijelog Polja, Osnovne škole "Mustafa Pećanin" iz Rožaja i Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" iz Plava.

U Podgorici će, kako je dodala, biti rekonstrisane osnovne škole "Branko Božović" i "Oktoih", a u Danilovgradu Osnovna škola "Vuko Jovović".

„U toku 2013. godine završeni su radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti u pet škola iz Podgorice, Spuža, Danilovgrada, i Pljevalja, a u toku prošle godine završeni su radovi u osam obrazovnih ustanova u Nikšiću, Ulcinju, Herceg Novom i Kotoru“, podsjetila je Sekulić.

Portal Analitika