Društvo

ZZCG podnio krivičnu prijavu zbog pokušaja zloupotrebe

Zavod za zapošljavanje ZZCG podnio je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe, koja je sa lažnog mejila u ime službenika Zavoda, obavještavala kandidate za projekat "Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu", da navodno nijesu primljeni, jer nijesu imali preporuku nekog od članova DPS-a.
ZZCG podnio krivičnu prijavu zbog pokušaja zloupotrebe
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zavod za zapošljavanje ZZCG je podnio krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe lica zbog, kako navode, preduzimanja nezakonite radnje u ime institucije i ovlašćenog službenika ZZZCG.

"Otvaranjem lažnog naloga za mail adresu ovlašćenog službenika Zavoda, nepoznato lice je zlonamjerno poslalo poruku kandidatima koji su aplicirali za učešće u projektu "Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu". Sadržina poruke jasno govori o namjeri počinioca da se aktivnosti Zavoda zloupotrebe u političke svrhe", navode iz ZZCG.

U poruci, kako je saopšteno iz ZZCG piše:

"Poštovani, nijedna od vaših prijava na naš Javni poziv nije sadržala preporuku nekog od istaknutih članova DPS-a u vašim sredinama zbog čega su se Vaše prijave smatrale nepotpunim i nijesu bile razmatrane. Da znate za ubuduće. S poštovanjem, ovlašćeni službenik Zavoda".

Kažu da ovo nije prvi put da se rad Zavoda na ovakav način diskredituje, Poručuju da će istrajati na pronalaženju i kažnjavanju počinioca.

"Uprkos ovakvim pojavama Zavod će nastaviti, sa punim kapacitetom, da sprovodi programe iz svoje nadležnosti, uz punu transparentnost i komunikaciju sa javnošću", zaključuje se u saopštenju ZZCG. 

Portal Analitika