Region

Radonjića oteli 30 dana prije ubistva

Jovica Radonjić (35), koji je ubijen prošle srijede na Zvezdari, mjesec dana pre likvidacije pretučen je i izbačen ispred VMA, saznaje „Blic“.
Radonjića oteli 30 dana prije ubistva
Portal AnalitikaIzvor

- Radonjić je izbačen iz automobila u pokretu. Bio je gepekovan, izudaran, sav krvav, u modricama... Napadači su željeli da preživi čim su ga izbacili ispred VMA, gdje mu je ukazana pomoć i o svemu obavještena i policija. Radonjić tada nije želio da poimence navede ko stoji iza te torture.

Ipak, u nekim izjavama je objasnio da je moguće da iza napada stoje bivši saradnici kojima je dugovao novac pa je djelovalo kao da je spreman da se otvori i počne da sarađuje - kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

U istrazi te torture, tzv. gepekovanja, došlo se i do saznanja da je Radonjić sarađivao sa Đorđem Zafirovićem, zvanim Zafir, bivšim zetom Dragoslava Kosmajca. Njih dvojica su do prije dvije i po godine bili prijatelji i poslovni saradnici, ali je Radonjić navodno Zafiroviću ostao dužan velike pare.

Moguće je da je bio spreman da policiji ispriča nešto o poslovima svog bivšeg saradnika da bi sebe zaštitio. Zafirović je nedostupan našim srpskim organima, a prema nepotvrđenim informacijama, sada mu je utočište negdje u zapadnoj Evropi. Tu je u ilegali od ubistva Radeta Radonjca, saradnika Luke Bojovića, koji je likvidiran 2. aprila prošle godine ispred beogradskog kafića „Mariki“.

Radonjić je usmrćen ispred zgrade gde je živio sa suprugom i detetom. Ubijen je dok je sa prijateljem Milošem Mijatovićem (28) izlazio iz džipa. Prišao im je mladić koji je iz jakne izvadio pištolj i pucao. (Blic)

Portal Analitika