Svijet

Medvedev: Pad privrede manji od prognoziranog

Pad ruske privrede u prva dva mjeseca bio je 1,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period i niži je od prognoziranog, saopštio je premijer Rusije, Dmitri Medvedev.
Medvedev: Pad privrede manji od prognoziranog
Portal AnalitikaIzvor

On je, na proširenom kolegijumu Ministarstva finansija, objasnio da se početkom godine fiksira određeni pad privrede, koji je, prema podacima Ministarstva za ekonomski razvoj, u prva dva mjeseca iznosio 1,9 odsto, prenosi Interfaks.

"Jasno je da smo svi to očekivali, uzimajući u obzir poznate okolnosti. Napravljeni su određeni koraci, donijete određene odluke da bi se minimizirale posljedice te vrste problema. Pad postoji, ali se on pokazao manji nego što su prognozirali čak i umjereni optimisti", rekao je Medvedev.

On je konstatovao da je prošla godina donijela razne vrste iznenađenja i teškoća. Situacija u privredi je iskomplikovana naglim pogoršanjem na tržištu nafte i sankcijama.

"Mnoga pitanja su hitno morala da se rješavaju, neka od njih se, iskreno govoreći, ne bi ni pojavila u drugim uslovima. Bukvalno su rješavana u hodu”, rekao je Medvedev.

Prema njegovim riječima, među njima je i obiman i jedinstven zadatak kao što je integracija Krima u Rusku Federaciju.

“Zadatak je bio bez presedana, ali treba priznati da je on u cjelini obavljen i sada sve službe u Ministarstvu finansija rade u normalnom poretku. To je bezuslovno zasluga samog Ministarstva", kazao je Medvedev.

Prema njegovim rečima u tom "teškom stanju", Ministarstvo finansija je djelovalo efikasno i profesionalno, što je omogućilo državi da se izbori sa zadacima koji su bili pred njom.

Portal Analitika