Region

ŠEŠELJ: Neću se dobrovoljno predati

Ja se dobrovoljno predati Hagu neću, a oni neka rade šta hoće. Srbiji ne štete moji postupci, već ovaj izdajnički režim, rekao je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u izjavi za „Sputnjik“, nakon što je Tužilaštvo Haškog tribunala Žalbenom vijeću uputilo hitan prijedlog za izvršenje odluke o ukidanju prijevremenog oslobađanja Šešelja.
ŠEŠELJ: Neću se dobrovoljno predati
Portal AnalitikaIzvor

Šešelj je napomenuo da nastavlja da se bavi svojim stranačkim aktivnostima i da ga ne zanimaju odluke Vlade Srbije i Haškog suda.

Tužilaštvo Haškog tribunala uputilo je danas Žalbenom vijeću te institucije hitan prijedlog za izvršenje odluke o ukidanju prijevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja. U predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, Tužilaštvo traži od Žalbenog vijeća da naloži Pretresnom vijeću da opozove odluku o prijevremenom puštanju Šešelja u roku od jednog dana od dana odluke o ovom prijedlogu.

Podsećajući da je 30. marta Žalbeno naložilo Pretresnom vijeću da „odmah” izda nalog za opozivanje prijevremenog oslobađanja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu, Tužilaštvo navodi da dvije sedmice poslije toga Pretresno vijeće nije sprovelo odluku Žalbenog vijeća.

„Odluka Žalbenog vijeća bila je nedvosmislena“, navodi Tužilaštvo, dodajući da Pretresnom vijeću nije ostavljeno pravo da odlučuje da li će opozvati prijevremeno oslobađanje ili period vremena u kom će to učiniti. Međutim, kako se ističe, Pretresno vijeće još nije sprovelo odluku i umjesto toga, čekalo je deset dana prije nego što je bilo šta preduzelo i potom samo naložilo Sekretarijatu da mu pribavi medicinske informacije o Šešeljevom zdravlju.

(Blic)

Portal Analitika