Fudbal

U16: "Sokolići" nadigrali Lihtenštajn

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Lihtneštajna rezultatom 2:0 u drugom kolu UEFA razvojnog tunira. U drugom meču dana u Baru se od 16.00 časova sastaju selekcije Andore i Luksemburga, koje nakon prvog kola dijele prvo mjesto na tabeli.
U16: "Sokolići" nadigrali Lihtenštajn
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija je pogađala u oba poluvremena duela koji je odigran u Petrovcu i osim dva pogotka imala još nekoliko prilika da pobjedu učini ubjedljivijom. Izabranici Borisa Miličkovića upisali su prvu pobjedu na turniru, pošto su u meču prvog kola pretrpjeli minimalan poraz od godinu dana starije selekcije Andore.

"Sokolići" su do prednosti došli nakon 35. minuta igre i kornera sa desne strane. Najspretniji u kaznenom prostoru protivnika bio je Anto Babić koji je sa pet metara poslao loptu iz leđa Ospelta.

Konačan rezultat susreta postavio je Vasko Stojković u 75. minutu - vezista našeg tima našao se na drugoj stativi nakon centaršuta Petrovića, prihvatio loptu a zatim jakim udarcem po zemlji zatresao mrežu protivnika.

- U odnosu na jučerašnji duel viđena je potpuno drugačija slika na terenu, u pozitivnom smislu. Odigrali smo mnogo bolje, imali veliku inicijativu u prvom dijelu koju smo valorizovali jednim pogotkom. U drugom dijelu smo odigrali malo slabije u odnosu na prvo, ali smo takođe uspjeli da postignemo jedan pogodak... U svakom slučaju zadovoljni smo današnjim izdanjem i upisanom pobjedom, rekao je selektor Miličković.

U meču posljednjeg kola koje se igra u četvrtak, 16. aprila na terenima Trening kampa FSCG, naša selekcija će za protivnika imati selekciju Luksemburga. U drugom meču sastaće se reprezentacije Andore i Lihtenštajna.

Lihtenštajn - Crna Gora 0:2

Stadion pod Malim brdom, Petrovac.

Sudija: Dejan Marković (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Babić 35'
0:2 - Stojković 75'

Crna Gora: Balša Popović, Anto Babić (Džonatan Drešaj), Lazar Veljović (Marko Rakonjac), Slobodan Perišić, Stefan Knežević (Ljubo Kovačević), Miloš Brnović (Vasko Stojković), Mirza Đurđević (Ivan Vujačić), Bojan Roganović (Nemanja Petrović), Andrej Vraneš, Danilo Pešukić (Jakov Vukčević), Bojan Vlaović (Nikola Stanišić).

Lihtenštajn: Džastin Ospelt, Manuel Mikus, Filip Siman, Noa Fromel, Sebastian Šup (Paska Koler), Žulian Frik, Martin Markser (Janik Riter), Marko Markser (Luk Seger), Venzel Tifentaler (Nilas Gantner), Ramon Švendener (Menderes Kaglar), Jonas Hilti (Mark Bušel).

Portal Analitika