Politika

Milić ide u Moskvu na vojnu paradu

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Vlado Samardžić najavio je u intervjuu za Pobjedu da će delegacija te partije, predvođena Srđanom Milićem, prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi.
Milić ide u Moskvu na vojnu paradu
Portal AnalitikaIzvor

Samardžić je dodao da predsjednik Vujanović protiv svoje volje neće biti prisutan na tom događaju.

"Nije Vujanović odlučio da ne ode na vojnu paradu u Moskvu, već je to u njegovo, i u ime Crne Gore, odlučio, formalno i suštinski, neko drugi. Priznajem da mi je sve to čudno jer znam da bi se Vujanović rado našao 9. maja na Crvenom trgu, ali ni ovoga puta, ponovo na štetu građana Crne Gore, nije mogao da bude samostalan u svom odlučivanju. Sa ponosom želim da istraknem da će delegacije SNP-a na čelu sa predsjednikom Srđanom Milićem i ovoga puta biti 9. maja u Moskvi, na veličanstvenoj vojnoj paradi povodom obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom", rekao je Samardžić.

On se osvrnuo i na razloge što su brojni funkcioneri napustili partiju.

"SNP su napustili, u određenom momentu, pojedini ljudi uz obrazloženje da to čine jer se ne slažu sa Srđanom Milićem i njegovom politikom vođenja stranke. Bez daljih objašnjenja i pojašnjenja. Sada, nekoliko mjeseci nakon tog čina, ispostavilo se, kao što smo i ranije isticali, da su u pitanju bile neke druge stvari isključivo lični interesi. Sto se SNP-a tiče, on funkcioniše sasvim dobro, čak štaviše. Uostalom, naša partija je, rekli bi, navikla na ovakve situacije, tako da smo, kao i do sada, sve te nazovi udarce dočekali na nogama i sa punim osjećajem dostojanstva. Jer, mi smo ipak stranka nastala iz naroda, a narod nas nije nikada napustio", kazao je Samardžić.

Naglašava da je opoziciona scena više nego razjedinjena i da je to jasno svima.

"Neki kažu da je sve počelo sa SNP-om, ali rekao bih da je sve krenulo i mnogo ranije, od prošlih parlamentarnih izbora. No, to je, opet, priča za neku drugu analizu. Ono što je zaista u ovom trenutku važno za opozicionu političku scenu je njeno objedinjavanje, onamo gdje se može na programskim osnovama. Smatram da bi do toga zaista trebalo doći", kazao je Samardžić.

Naglašava da je svima isti cilj- smjena aktuelnog režima.

"Ipak, sudeći po nekim najavama, nekim stavovima i odnosima prema određenim za građane važnim pitanjima neki što se sada formiraju izgleda da to rade jedino da bi zahvatili dio opozicionog biračkog tijela. Sto se SNP-a tiče, mi smo uvijek spremni za razgovor i dogovor. Kada se znaju ciljevi i kada se utvrdi način i svrha djelovanja, rezultat je poznat i ne možemo omanuti. Sa druge strane, pak, ukoliko dogovor među opozicionim subjektima nije moguć, SNP je i danas spreman da samostalno izađe na izbore jer ima šta da ponudi", kazao je Samardžić.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika