Fudbal

U16: Minimalan poraz od Andore

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od selekcije Andore u meču prvog kola UEFA razvojnog turnira koji se od danas održava u našoj zemlji. Uprvom meču dana koji je odigran u Kotoru, selekcija Luksemburga je upisala trijumf rezultatom 3:0 u duelu sa Lihtenštajnom.
U16: Minimalan poraz od Andore
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija na ovom turniru nastupa sa igračima koji su rođeni 2000. godine i kasnije, iako je predviđeno da na turniru nastupaju igrači koji su godinu dana stariji. Nakon prvog kola na turniru selekcije Luksemburga i Andore imaju po tri boda i dijelu prvu poziciju na tabeli.

Na današnjem susretu koji je odigran na Trening kampu FSCG nije bilo velikog broja napada na protivnički gol, pa je za pobjedu bila dovoljna realizacija jedne prilike.

Više spretniji nego uspješniji bili su igrači Andore koji su u nastavku susreta iskoristili nespretnu iintervenciju naša odbrane nakon prekida i došli do pogotka. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Del Kastiljo Somoza koji je sa par metara ugurao loptu u mrežu koju su prethodno promašili defanzivci i golman našeg tima.

Najbolja priilka za naš tim viđena je u drugom dijelu susreta kada je Stanišić tukao glavom preko gola nakon ubacivanja sa desne strane.

- Odigrali smo jedan rastrazan meč, u kojem posebno tokom prvog dijela nije funkcionisao vezni red pa nismo mogli ni doći do igre a ni prilika. Uočili smo dosta stvari koje treba da otklanjamo u narednom periodu a pred nama je već ujutru od 11.00 časova duel sa Lihtenštajnom. Potrudićemo se da momke oporavimo i pripremimo nakon ovog poraza, kako bi u meč ušli što svježiji i spremniji i nadam se da ćemo popraviti sliku u odnosu na današnji  meč, rekao je Miličković.

U narednom kolu koje se igra u utorak, 15. aprila u Petrovcu se od 11.00 časova sastaju selekcije Lihtenštajna i Crne Gore, dok će u Baru od 16.00 časova snage odmjeriti  Andora i Luksemburg.

Crna Gora - Andora 0:1

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Boško Čičarević (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Del Kastiljo Somoza  51'

Crna Gora: Darko Mićanović, Anto Babić Nemanja Petrović (Jakov Vukčević), Džonatan Drešaj, Marko Rakonjac (Bojan Vlaović), Vasko Stojković (Miloš Brnović), Ljubo Kovačević (Lazar Veljović), Mirza Đurđević (Slobodan Perišić), Nikola Stanišić (Bojan Roganović), Ivan Vujačić (Stefan Knežević), Danilo Pešukić (Andrej Vraneš).

Andora: Iker Alvarez De Eulate Molne, Erik De Pablos Sola, Aleks Sans Brial (Rožer Marsal Portela), Kristijan Garsija Gonzalez, Migel Del Kastiljo Somoza, Aron Ruiz Kaeljes (Mark Kabanjes Fois), Rikard Fernandez Betriu (Erik Pelfort Fuster), Albert Valero Bonet (Albert Grau Samper), Mark Fereiroa Fius (Rožer Pujol Freikseš), Albert Alavedra Himenez, Hose Fransesk Baletbo Kanaveras.

Portal Analitika