Košarka

JOVOVIĆ I REPEŠA: Pobjednika odlučuju nijanse

U duelu Budućnost Volija i Cedevite ulog je veliki, a konačnog pobjednika odlučiće nijanse, smatraju treneri tih košarkaških klubova, Igor Jovović i Jasmin Repeša. Budućnost Voli i Cedecita odigraće sjutra u Podgorici prvu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige.
JOVOVIĆ I REPEŠA: Pobjednika odlučuju nijanse
Portal AnalitikaIzvor

Jovović je kazao da je rival Budućnost Volija kvalitetna ekipa, podsjećajući da je zagrebački tim dobio oba međusobna duela ove sezone.

"Cedevita posjeduje veliki kvalitet. Specifičnost serije je što se u kratkom periodu igra dan za danom i ekipa koja bude adekvatno fizički i taktički bolje pripremljena izboriće finale. Domaći teren jeste prednost, ali radi se o iskusnim timovima, koji se previše ne obaziru van samog parketa. Ekipa koja bude više funkcionisala kao tim i bude spremna da ostavi i posljednji atom snage na kraju će i trijumfovati. Nadam se da ćemo to biti mi", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Cedevita ima širok roster i to u plej-of seriji, u kojoj se igra dan za dan, može da biti njena prednost.

"Imamo dobar karakter, dobro smo se osvježili i podigli fizički i spremno dočekujemo start. Detalji će odlučivati, neki raspoložen pojedinac.
Nadam se da smo izvukli pouke iz tih poraza i da znamo na koji način treba da se suprostavimo rivalu", rekao je Jovović.

On je istakao da Budućnost Voli mora pokušati da iskoristi šansu koja joj se ukazala i izbori plasman u finale i Evroligu.

Trofejni hrvatski stručnjak, Jasmin Repeša, kazao je da su u plej-ofu ostale četiri ekipe koje su najviše pokazale u regularnom dijelu ABA lige.

"Ulog je veliki, čeka nas teška serija protiv ekipe koja je imala kontinuitet i dobro funkcionisala cijele sezone. Dobili smo ih dva puta u regularnom dijelu, ali počinje nova serija. Biće teško, ali smo odlučni da damo sve od sebe i prištimo našim poslodavcima, publici i klubu još jednu godinu Evrolige. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, neka pobijedi košarka i bolji rival", rekao je Repeša.

On je, odgovarajući na pitanje da li bi prihvatio polovičan učinak u mečevima u Podgorici, kazao da ne razmišla na taj način već samo o prvom narednom meču.

"Trenutno nas interesuje samo sjutrašnja utakmica, da je odigramo što bolje. Kada se ona završi razmišljaćemo o drugoj. Na taj način razmišljamo I radimo. Prognoze su nezahvalne i nikada ne donesu dobro", rekao je Repeša.

On smatra da će domaćin, uz podršku sa tribina, imati prednost, ali da to neće biti presudo.

Kapiten crnogorskog prvaka, Suad Šehović, kazao je da je Cedevita u oba prvenstvena duela pokazala da posjeduje ogroman kvaitet.

"To je ekipa koja nas je, pored Crvene zvezde, jedina dobila dva puta ove sezone. Počinje nova serija i nove utakmice, čiji je ulog mnogo veći nego u prvenstvenim utkmicama. Pred nama je težak zadatak da njihov kvalitet smanjimo i ukoliko to uspijemo imaćemo šansi da trijumfujemo", rekao je Šehović.

Kapiten Cedevite, Roko Leni Ukić, kazao je da je ulog veliki, ali da je nezahvalno prognozirati konačan ishod.

"Napokon su došle te najbitnije utakmice, nezahvalno je prognozirati, znamo šta je ulog. Bilo koje dvije ekipe koje ostanu bez Evrolige biće razočarane. Biće neizvjesno, detalji će odlučivati pobjednika", kazao je Ukić.

Cedevita je dobila oba međusobna duela ove sezone, istovjetnim rezultatom 80:70. Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Budućnost je trijumfovala u Podgoriuci rezultatom 64:60, dok je u Zagrebu bilo 76:71 za Cedevitu. U plej-ofu igra se na tri pobjede, po sistemu 2-2-1. Duel u Dvorani Morača počeće u 18 sati i 30 minuta.

Portal Analitika