Ostalo

Fetel: Nedostaje mi Šumaher

Četvorostruki šampion Sebastijan Fetel rekao je za „Telegraf“ da mu je bilo teško što nije mogao da se konsultuje sa Mihaelom Šumaherom oko prelaska u Ferari.
Fetel: Nedostaje mi Šumaher
Portal AnalitikaIzvor

Fetel je protekle zime prešao iz Red Bula, sa kojim je za šest godina osvojio četiri titule, prešao u italijanski tim, a kao jedan od glavnih razloga istakao je želju da želi da nastavi tamo đe je Šumaher stao.

Legendarni Njemac je osvojio pet od svojih sedam titula sa Ferarijem, a posljednjih mjeseci se ne zna mnogo o njemu, sem da je kod kuće nastavio oporavak od teških povreda koje je zadobio na skijanju. Šumaher je imao nesreću krajem 2013. godine, pola godine je proveo u komi, a od tada je njegova porodica više puta isticala da je pred njim dug i težak oporavak. 

Fetel je prije dvije neđelje, na Velikoj nagradi Malezije, upisao svoju prvu pobjedu kao vozač Ferarija, a još u Sepangu je istakao da taj trijumf posvećuje Šumaheru. Sada, pred trku u Kini, istakao je da je istakao da bi volio da je mogao da se posavjetuje sa legendarnim sunarodnikom prije odluke da napušti Red Bul i pređe u Ferari.

„Baš zato što je odluka bila toliko teška, volio bih da sam mogao da pričam sa Mihaelom. Toliko puta smo pričali o tome ranije. Ponekad smo se šalili, ali smo ponekad bili i ozbiljno. Nedostaje mi to jer znam da bi mi iskreno rekao šta misli. Ta iskrenost koju mi je davao kroz svoje savjete je ono što ih čini posebni. Uvijek mi je mnogo pomagao i bio iskren po pitanju svega u Formuli 1, poslovne strane, svog iskustva i lekcija koje je naučio. I to mi sada nedostaje najviše“, naglasio je Fetel. 

Portal Analitika