Tenis

MK: Nadal u Novakovoj polovini!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žrijeba Mastersa u Monte Karlu sa Špancem Rafaelom Nadalom, odlučeno je žrijebom.
MK: Nadal u Novakovoj polovini!
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je ove neđelje pao na peto mjesto ATP liste, žrijebom je odlučeno da sa Đokovićem može da se sastane u polufinalu, a prije toga se ukršta sa sunarodnikom Davidom Fererom.

Projektovani rival Đokovića u četvrtfinalu jeste Hrvat Marin Čilić sa kojim će u toku dana igrati egzibicioni meč. Njih dvojica nalaze se u gornjoj polovini kostura, dok donju predvodi Švajcarac Rodžer Federer, a tu su još branilac titule Stan Vavrinka i Miloš Raonić. 

Novak je slobodan u prvom kolu, a u drugoj rundi ga vjerovatno očekuje susret sa Nikolasom Almagrom koji će dobiti protivnika iz kvalifikacija. 

Nadal će već u svom prvom meču u Monte Karlu morati da bude na visokom nivou jer ide na Dominika Tima koji ne bi trebalo da ima problema sa Lukasom Puijem. I treće kolo neće biti jednostavno – najvjerovatniji protivnik je Džon Izner.

Federer predvodi donji dio kostura, a pošto nema Keija Nišikorija i Endija Marija, u polufinalu bi mogao da se sastane sa Tomašom Berdihom ili Milošem Raonićem. Masters u Monte Karlu počinje u poneđeljak i igra se za nagradni fond od 3.288.530 dolara.

Portal Analitika